Το όνομα της συνοικίας Negen Straatjes του Άμστερνταμ μεταφράζεται ως «εννέα δρόμοι». Κομψή και αριστοκρατική, η περιοχή φιλοξενεί μερικές από τις πιο μοντέρνες μπουτίκ της ολλανδικής πρωτεύουσας και είναι διάσπαρτη με κομψά καφέ και ξενοδοχεία.

Η Negen Straatjes αναγνωρίστηκε επίσημα ως μία από τις συνοικίες του Άμστερνταμ το 1997. Ο Djoeke Wessing, ένας καταστηματάρχης της περιοχής, ήταν η κινητήρια δύναμη της εκστρατείας για να αποκτήσει η περιοχή -που τότε χαρακτηριζόταν από ανεξάρτητες μπουτίκ- τη δική της ταυτότητα.

Σχηματίζεται από εννέα μικρούς δρόμους -στους οποίους οφείλει και την ονομασία της- ακριβώς δυτικά του κέντρου της πόλης.

Οι δρόμοι Eerste Constantijn Huygensstraat, Hartenstraat, Reestraat, Berenstraat, Runstraat, Wolvenstraat, Gasthuismolensteeg, Wijde Heisteeg και Huidenstraat έχουν μακρά ιστορία στη μόδα και το design και έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπορική γειτονιά που σίγουρα τραβάει την προσοχή.

Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στα κανάλια Singel και Prinsengracht, ενώ πολλοί από τους δρόμους έχουν πάρει τα ονόματά τους από διάφορα ζώα, καθώς η περιοχή αποτελούσε παλαιότερα βάση για τη βιομηχανία βυρσοδεψίας.

Σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια από το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ, το Negen Straatjes έχει μια μοντέρνα, αριστοκρατική ατμόσφαιρα και έντονη κουλτούρα, κάτι που την αναδεικνύει σε κορυφαίο προορισμό για τους επισκέπτες του Άμστερνταμ.  

Αξιοθέατα μέσα και κοντά στο Negen Straatjes

Τα κανάλια της γειτονιάς χρονολογούνται από τον 16ο και 17ο αιώνα, ενώ από το 2010, το δίκτυο αποτελεί μέρος του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που αναγνωρίζει τη σημασία των καναλιών στην ανάπτυξη της πόλης.

Εδώ, μάλιστα, οι πλούσιοι έμποροι είχαν χτίσει κατά μήκος των καναλιών του κέντρου της πόλης, κατά τη διάρκεια της Χρυσής Ολλανδικής Εποχής, αρχοντικά με εντυπωσιακά αετώματα.

Ένα από αυτά, το Huis Marseille, που κατασκευάστηκε το 1665 για τον έμπορο Isaac Focquier. Διαθέτει έναν πίνακα στην οροφή με τον Απόλλωνα και τις Μούσες που φιλοτέχνησε ο Jacob de Wit το 1730, ενώ σήμερα στο κτίριο παρουσιάζονται εκθέσεις φωτογραφίας από διεθνούς φήμης φωτογράφους.

Το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το οποίο αφηγείται την ιστορία της έφηβης, που έγινε σύμβολο από το ημερολόγιό της, και των εβραϊκών διώξεων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται σε απόσταση δύο λεπτών με τα πόδια κατά μήκος της Prinsengracht από το Negen Straatjes.

Το ίδιο και η Westerkerk, η εκκλησία με το ψηλότερο καμπαναριό στο Άμστερνταμ. Η Bloemenmarkt, η πλωτή αγορά λουλουδιών της πόλης, βρίσκεται σε απόσταση δύο λεπτών με τα πόδια κατά μήκος του Singel από τη νότια άκρη του Negen Straatjes. Η πολύχρωμη αγορά είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο και χρονολογείται από το 1862.