Κάθε χρόνο βγαίνουν ταξιδιωτικές λίστες με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη είναι κάποιες από τις πόλεις που φιγουράρουν σταθερά στις λίστες αυτές.

Υπάρχουν, όμως, και προορισμοί που είναι εξίσου συναρπαστικοί, για να επισκεφτεί κανείς, αλλά δεν είναι το ίδιο δημοφιλείς. Ένας ταξιδιωτικός ρεπόρτερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cnbc.com, με 20 χρόνια εμπειρίας, στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνας ρώτησε 175 λάτρεις των ταξιδιών και ταξιδιωτικούς πράκτορες ποια πιστεύουν ότι είναι η πιο υποτιμημένη πόλη του κόσμου. Και η Μπολόνια στην Ιταλία συγκέντρωσε τις περισσότερες απαντήσεις.

Μπολόνια

«Η Μπολόνια είναι μία ανερχόμενη ιταλική πόλη, που σύντομα θα εισχωρήσει στη λίστα των προορισμών που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς», υποστηρίζει ο Τομ Μαρχάντ, ιδρυτής της πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρείας «Black Tomato».

Βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία και απέχει μόλις 105 χλμ. από τη Φλωρεντία, 155 χλμ. από τη Βενετία, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι και η Βερόνα (145 χλμ). Μάλιστα, υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι, για να επισκεφτεί κανείς την ιταλική πόλη.

Μπολόνια

Η γαστρονομία

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπολόνια να έχει το καλύτερο φαγητό σε ολόκληρη την Ιταλία», θεωρεί ο Τζεφ Μίλερ, ταξιδιωτικός blogger στο «Our Passion for Travel».

Μακαρόνια μπολονέζ

Οι λάτρεις της γευσιγνωσίας μπορούν να εξερευνήσουν τις υπαίθριες αγορές της πόλης, με τα χειροποίητα ζυμαρικά και να επισκεφτούν εστιατόρια με διάσημες σπεσιαλιτέ, όπως η αυθεντική μακαρονάδα μπολονέζ (μπολονιέζε στα ιταλικά).

Μπολόνια

Η πολιτιστική της κληρονομιά

Η Μπολόνια έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τις στοές της, μήκους 60 χιλιομέτρων, και τους τοξωτούς διαδρόμους της. Φιλοξενεί, επίσης, 24 μεσαιωνικούς πέτρινους πύργους, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πύργων Ασινέλι και Γκαρισέντα. Μάλιστα, στον Πύργο Aσινέλι επιτρέπεται η αναρρίχηση για τους ταξιδιώτες και είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

Μπολόνια

Μπορείς να τη γυρίσεις με τα πόδια

Όπως κάθε σύγχρονη πόλη, έτσι και η Μπολόνια είναι βολική κι εύκολα προσβάσιμη. Το γεγονός ότι τα βασικά της σημεία μπορεί κανείς να τα γυρίσει με τα πόδια την καθιστά προσιτή και μας γλιτώνει από το κόστος της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και η πόλη θεωρείται γενικά ασφαλής.