Η Απουλία είναι αναμφίβολα μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας πως ο ιταλικός νότος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον βορρά. Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο ότι η Απουλία προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών εμπειριών, για όλες τις ηλικίες.

Μία από τις πόλεις της Απουλίας που ξεχωρίζει, είναι και η «Φλωρεντία του Νότου». Ο λόγος για το Λέτσε, μία πόλη με αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες από την πρώτη κιόλας, επαφή.

Σύμφωνα με τον μύθο, ιδρύθηκε από τον Μαλέννιο, απόγονο του βασιλιά Μίνωα, γύρω στο 1.200 π.Χ. και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη υπό τη Ρωμαϊκή κυριαρχία, ενώ για 5 αιώνες αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τα τείχη και το κάστρο της πόλης τοποθετούνται στον 16ο αιώνα και την εποχή του Καρόλου Ε΄ των Αψβούργων, που μετέτρεψε το Λέτσε σε μια από τις σημαντικότερες μπαρόκ πόλεις του βασιλείου του.

Στο σήμερα, σε κάθε γωνιά σχεδόν του Λέτσε θα δείτε αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, και απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος του. Η πόλη είναι ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα καλντερίμια και όμορφα, καλοδιατηρημένα, παραδοσιακά κτίρια, τα οποία θα ανακαλύψετε μέσα από ατελειώτες βόλτες.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα, συγκαταλέγονται οι μπαρόκ εκκλησίες, ο καθεδρικός ναός Duomo, και το εμβληματικό παλάτι του αρχιεπίσκοπου Βεσκοβίλε που δεσπόζουν πλατεία, Piazza Duomo προκαλώντας δέος στον επισκέπτη.

Η τοπική κουζίνα στο Λέτσε είναι γεμάτη από σπεσιαλιτέ αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, με τα σπιτικά ζυμαρικά να κλέβουν την παράσταση. Επίσης, η ιταλική πόλη θεωρείται η «Μέκκα της ζαχαροπλαστικής», καθώς εδώ θα ανακαλύψετε τα καλύτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Αν βρεθείτε στο Λέτσε, να δοκιμάσετε το pasticiotto, ένα είδος στρογγυλής πίτας, γεμισμένη με κρέμα λεμονιού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λέτσε
Λέτσε
Λέτσε
Λέτσε
Λέτσε