Τα τελευταία χρόνια η ποδηλασία βουνού κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, οι οποίοι την επιλέγουν για να ανακαλύψουν καλύτερα την περιοχή που επισκέπτονται. Εξάλλου, με το ποδήλατο μπορείς να κάνεις διαδρομές τις οποίες το αυτοκίνητο δεν μπορεί να προσεγγίζει και να ανακαλύψεις, έτσι απίστευτα μέρη μέσα στη φύση που διαφορετικά δεν θα είχες τη δυνατότητα.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι τα Ζαγοροχώρια. Η φύση εδώ είναι σε όλο της το μεγαλείο και μπορείτε να την ανακαλύψετε με το ποδήλατο βουνού. Υπάρχουν πολλές διαδρομές με όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Ακόμα και αν είστε αρχάριοι ή έχετε καιρό να κάνετε ποδήλατο, μπορείτε να βρείτε διαδρομές για τα δικά σας μέτρα και αντοχές.

Στην περιοχή υπάρχουν σύλλογοι που διοργανώνουν ποδηλατικές διαδρομές, ενώ σας παρέχουν το ποδήλατο και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Παρακάτω βρήκαμε δύο δημοφιλείς διαδρομές για αρχάριους, προκειμένου να ανακαλύψετε τις ομορφιές των Ζαγοροχωριών.

Αυγερινός – Καπέσοβο – Κουκούλι – Κήποι

Ζαγόρι

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μήκους 18 χιλιομέτρων και διαρκεί 1,5 ώρα. Η αφετηρία είναι στον Αυγερινό και όσο διαρκεί θα διατρέξετε απίστευτα μέρη που θα σας μαγέψουν. Θα περάσετε από τα το Καπέσοβο, με την περίφημη Σκάλα του Βραδέτου και θα συνεχίσετε στο ιστορικό Κουκούλι. Η διαδρομή καταλήγει στους Κήπους Ζαγορίου στο νοτιοδυτικό άκρο της χαράδρας του Βίκου.

Ζαγόρι

Σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατάδας, θα περάσετε μέσα από καταπράσινες πλαγιές, με απίστευτη θέα σε ορισμένα σημεία. Είναι από τις πιο εύκολες διαδρομές και την επιλέγουν όσοι δεν έχουν μεγάλη επαφή με το άθλημα της ποδηλασίας.

Νεγάδες – Κήποι

Ζαγόρι

Επίσης, μία διαδρομή για αρχάριους, η οποία είναι μήκους 20 χιλιομέτρων και διαρκεί 2 ώρες. Ξεκινάει από τους Νεγάδες, από τα πλέον παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, αλλά όχι τόσο δημοφιλή όσα τα υπόλοιπα. Χτισμένοι σε μια κατάφυτη από βελανιδιές πλαγιά ενός λόφου και σε υψόμετρο 1060 μέτρων, οι Νεγάδες δεν περνούν απαρατήρητοι.

Κήποι, Ζαγόρι

Όπως απαρατήρητη δεν περνά και η συγκεκριμένη ποδηλατική διαδρομή, αφού για δύο ώρες θα διασχίσετε καταπράσινες κατάφυτες πλαγιές σε ένα απίστευτο σκηνικό. Για να καταλήξετε στους γραφικούς Κήπους στο νοτιοδυτικό άκρο της χαράδρας του Βίκου.