Αν θέλετε να ζήσετε μία διαφορετική, πραγματικά, εμπειρία ευεξίας σε ένα συγκλονιστικό σκηνικό που ακόμα και ο φακός αδυνατεί να αποτυπώσει το μεγαλείο της ομορφιάς του, τότε επισκεφτείτε τα Λουτρά Πόζαρ. Το φυσικό σπα στην Πέλλα, όπου οι βασιλείς και οι στρατηγοί απολάμβαναν τις θεραπευτικές ιδιότητές του, αποτελούν σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, σε απόσταση 35 χλμ. από την Έδεσσα. Τα νερά των λουτρών από τις ιαματικές πηγές της Αριδαίας διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία, περίπου στους 37 βαθμούς, η οποία τα καθιστά ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό φυσικό σπα, ακόμη και μέσα την καρδιά του χειμώνα.

Το σκηνικό είναι εκπληκτικό με τους φυσικούς καταρράκτες που σχηματίζονται κατά μήκος του ποταμού με τα ιαματικά νερά και τις φυσικές «πισίνες» να προσκαλούν σε βουτιές αναζωογόνησης και ευεξίας. Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τα λουτρά και για λόγους υγείας -καθώς η δράση των ζεστών νερών της περιοχής είναι άκρως ευεργετική.

Ωστόσο, εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες του spa και τη μοναδική εμπειρία που θα ζήσετε στα Λουτρά, μπορείτε τον υπόλοιπο χρόνο να τον αξιοποιήσετε, εξερευνώντας της γύρω περιοχή. Το φαράγγι των Λουτρών αποτελεί ιδανική επιλογή για εκδρομές, περιπάτους και ορειβασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σημείο έχει ανακαλυφθεί μια συστάδα με περίπου 15 σπήλαια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ευρήματα από την προϊστορική εποχή. Το ονομαζόμενο σπηλαιόπαρκο της Αλμωπίας, μάλιστα, είναι και το πρώτο του είδους του σε όλη τη χώρα.