Γιορτάζοντας την 400ή επέτειό της το 2024, η Ταϊνάν έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Ταϊβάν στη διεθνή σκηνή.

Η πόλη που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα την πρωτεύουσα, Ταϊπέι, ενώ υπερηφανεύεται για το υψηλότερο συνολικό ποσοστό πληρότητας ξενοδοχείων στην Ταϊβάν τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ταϊνάν ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊβάν και ένας από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας. Με το προσωνύμιο «Πόλη του Φοίνικα» από το σχήμα της και τα δέντρα φοίνικα, η Ταϊνάν είναι διάσημη για τα ιστορικά της αξιοθέατα και θεωρείται η πρωτεύουσα του φαγητού της Ταϊβάν.

Η πρωτεύουσα του street food στην Ταϊβάν

Τι την κάνει, όμως, τόσο ξεχωριστή; Η Ταϊνάν θεωρείται η πρωτεύουσα του street food στην Ταϊβάν και προτιμάται από το ταξιδιωτικό κοινό για τις σούπες βοδινού κρέατος και τις ομελέτες στρειδιών, τα απόκοσμα φυσικά τοπία (επισκεφθείτε το Tsao Shan Moon World), τα γραφικά ηλιοβασιλέματα πάνω από τις διάσημες αλατοκαλλιέργειες, τους πολύχρωμους παλιούς ναούς, αλλά και τα νέα μουσεία.

Επίσης, συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού της Booking.com για το 2023.

Γνωρίστε την παλαιότερη πόλη της Ταϊβάν

Η παλαιότερη πόλη της Ταϊβάν και αρχαία πρωτεύουσα, η Ταϊνάν αποτελεί ένα ευχάριστο μείγμα του παλιού και του νέου. Με αρκετούς αρχαίους ναούς και φρούρια ήταν μάλιστα η πρωτεύουσα του νησιού για πάνω από 200 χρόνια μέχρι το 1887 υπό τη δυναστεία των Τσινγκ.

Εκτός από τα όμορφα παλιά κτίρια και τη μοντέρνα τέχνη του δρόμου, η Ταϊνάν φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα street-food της Ταϊβάν καθώς και πανέμορφους παράδρομους γεμάτους φαναράκια και παλιά καταστήματα τσαγιού.

Μερικά από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο κέντρο της πόλης Ταϊνάν περιλαμβάνουν την περιήγηση στους ιστορικούς ναούς της πόλης και στα καλλιτεχνικά σοκάκια και συνοικίες.

Μια βόλτα στη συνοικία Anping, με τα φρούρια και το διάσημο δεντρόσπιτό της, θεωρείται επίσης απαραίτητη, ενώ οι νυχτερινές αγορές της Ταϊνάν βρίσκονται ως επί το πλείστον και εκτός του κέντρου της πόλης.