Το Βρότσλαβ θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Πολωνίας. Με μια ειδυλλιακή τοποθεσία στον ποταμό Όντρα, η πόλη περιλαμβάνει 12 νησιά, 130 γέφυρες -της έχουν χαρίσει τη φήμη της Βενετίας της βόρειας Ευρώπης- και καταπράσινα παραποτάμια πάρκα, ενώ το όμορφα διατηρημένο νησί του Καθεδρικού Ναού είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της γοτθικής αρχιτεκτονικής.  

Με όμορφη παραμυθένια αρχιτεκτονική και μια γραφική Παλιά Πόλη στην κυριολεξία κούκλα, το Βρότσλαβ αποτελεί αξιοθέατο όχι μόνο για την Κάτω Σιλεσία, όπου εντοπίζεται, αλλά και για ολόκληρη την Πολωνία.

Ποιο είναι το Βρότσλαβ

Το Βρότσλαβ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και βρίσκεται στην κάτω Σιλεσία, στη νοτιοδυτική Πολωνία, όχι μακριά από τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία. Το Βρότσλαβ είναι ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Πολωνούς και δυστυχώς συχνά παραβλέπεται από τους ξένους επισκέπτες υπέρ της Κρακοβίας ή της Βαρσοβίας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το Βρότσλαβ είναι το γεγονός ότι έγινε και πάλι μέρος της Πολωνίας μόλις το έτος 1945, μετά από 610 χρόνια που ανήκε σε διάφορες χώρες όπως το Βασίλειο της Βοημίας, το Βασίλειο της Ουγγαρίας, η μοναρχία των Αψβούργων της Αυστρίας, το Βασίλειο της Πρωσίας και η Γερμανία.

Τα κυριότερα σημεία της πόλης

Στα κυριότερα σημεία της πόλης που σίγουρα ο επισκέπτης αξίζει να κάνει μια στάση περιλαμβάνονται το εκπληκτικό μεσαιωνικό δημαρχείο -το γοτθικό κτίριο όπου φιλοξενείται χρειάστηκε 250 χρόνια για να χτιστεί και φιλοξενεί το παλαιότερο μεσαιωνικό εστιατόριο στην Ευρώπη- το γοητευτικό νησί Ostrów Tumski (Καθεδρικός Ναός) και το Centennial Hall -το προστατευόμενο από την UNESCO αριστούργημα του πρώιμου μοντερνισμού.

Στην ουσία το Βρότσλαβ είναι μια ζωντανή και φιλόξενη πόλη με έντονη γαστρονομική σκηνή, αλλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Extra tip: Στο Βρότσλαβ βρίσκεται, επίσης, ο παλαιότερος και πιο εντυπωσιακός ζωολογικός κήπος της Πολωνίας με το μοναδικό Afrykarium -ένα ωκεανοφυλάκιο αφιερωμένο στην πανίδα της Αφρικής.