Η συναρπαστική και πανέμορφη Γεωργία, αν και συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το εντυπωσιακό της τοπίο -τα δάση καταλαμβάνουν περίπου το 40% της έκτασης και τα βουνά της αποτελούν κορυφαίο πόλο έλξης για τους τουρίστες περιπέτειας- είναι γνωστή, επίσης, και για τη φιλοξενία της.

Εδώ οι επισκέπτες θεωρούνται ιεροί και οι ντόπιοι τείνουν να κάνουν τα πάντα για να τους κάνουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Η πρωτεύουσα Τιφλίδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της χώρας -και κυρίως τα Χριστούγεννα, τα οποία γιορτάζονται στις 31 Δεκεμβρίου. Σημεία αναφορά για την ανερχόμενη πόλη της Γεωργίας το μνημείο για τη Μητέρα της Γεωργίας, που αποτελεί έμβλημα της φιλοξενίας και της φιλίας.

Η πόλη φιλοξενεί, επίσης, την αρχαία συνοικία Abanotubani, γνωστή για τα θερμά λουτρά περσικού τύπου, όπου θειούχο νερό αναβλύζει φυσικά από το έδαφος.

Το κρασί αποτελεί, επίσης, μεγάλη υπόθεση εδώ, με την παραδοσιακή μέθοδο οινοποίησης στη χώρα να έχει καταχωριστεί από την UNESCO.

Ένα ταξίδι στην περιοχή κρασιού Kakheti, που βρίσκεται περίπου δύο ώρες από την Τιφλίδα, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε περισσότερα για την ιστορία της Γεωργίας με το κρασί, η οποία χρονολογείται πριν από περίπου 8.000 χρόνια.

Χριστούγεννα τον Ιανουάριο

Για όσους δεν μπορούν να ξεχάσουν τα Χριστούγεννα, ωστόσο, η Γεωργία και ειδικότερα η πρωτεύουσά της, η Τιφλίδα, θα πρέπει να είναι ο νούμερο ένα εορταστικός προορισμός τους.

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της χώρας είναι χριστιανοί ορδόδοξοι, ενώ ακολουθούν το γεωργιανό και όχι το ιουλιανό ημερολόγιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα πέφτουν στις 7 Ιανουαρίου και όχι στις 25 Δεκεμβρίου -όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Ενώ οι εορτασμοί συνεχίζονται μέχρι και το νέο έτος, η κύρια ημέρα εορτασμού στην Τιφλίδα είναι η 31η Δεκεμβρίου, όταν οι ντόπιοι ανταλλάσσουν δώρα.

Το τεράστιο πρωτοχρονιάτικο δέντρο έξω από το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου στη λεωφόρο Rustaveli και τα κοντινά χριστουγεννιάτικα χωριά και αγορές είναι από τα άλλα εορταστικά αξιοθέατα της Τιφλίδας.

Ο παγωμένος καιρός προσθέτει κάπως στην περίσταση, όπως και οι επιδείξεις φωτισμού σε όλη την πόλη.