Αν υπήρχε έστω και μια χριστουγεννιάτικη πόλη στη Γερμανία, τότε το Ρότενμπουργκ θα ήταν σίγουρα αυτή. Κι αυτό γιατί η χριστουγεννιάτικη αγορά του είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.

Το Ρότενμπουργκ είναι μια μικρή πόλη στη Βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας. Βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα δυτικά της Νυρεμβέργης και αποτελεί τμήμα της λεγόμενης Γερμανικής Ρομαντικής Οδού, μιας γραφικής διαδρομής που εκτείνεται από το Würzburg στο Füssen και συνδέει πολλές γοητευτικές πόλεις και χωριά κατά μήκος της διαδρομής.

Δεν είναι, όμως, μόνο η αγορά που αποτελεί πόλο έλξης εδώ. Το πραγματικό στολίδι είναι η ίδια η πόλη Ρότενμπουργκ, ένα μέρος που μοιάζει σαν να έχει μεταφερθεί ξεπηδήσει από σελίδες ενός χειμωνιάτικου παραμυθιού.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική αυτής της πόλης στην καρδιά της Βαυαρίας είναι αρκετή για να της δώσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όποια εποχή του χρόνου και αν την επισκεφθείτε. Αλλά η ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης

Γνωστή και ως Reiterlesmarkt η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ρότενμπουργκ πραγματοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και η ονομασία της παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον.

Ο «Reiterle», γνωστός και ως ο μικρός ιππέας, είναι μια μυθική φιγούρα που λέγεται ότι επισκέπτεται την πόλη κατά τη διάρκεια του χειμώνα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η άφιξή του αποτελεί μέρος της χριστουγεννιάτικης παράδοσης στη μικρή πόλη, γι’ αυτό και η αγορά ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ρότενμπουργκ βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης (Marktplatz), ακριβώς έξω από το δημαρχείο. Το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης είναι απίστευτα όμορφο και αποτελεί ένα από τα πιο ονειρικά σκηνικά για οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το αποτέλεσμα είναι ένας φανταστικός χώρος για να εξερευνήσει ο επισκέπτης του Ρότενμπουργκ και να βιώσει τη χριστουγεννιάτικη μαγεία στο έπακρο, να ψωνίσει εορταστικά δώρα και διακοσμητικά και να πιει ένα ζεστό gluhwein. Και όλα αυτά σε ένα εκπληκτικό μεσαιωνικό περιβάλλον, που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο.