Η Microsoft σταματάει τη διάθεση ενημερώσεων για μία από τις πιο πετυχημένες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, Windows XP. Κάτι που σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να υπενθυμίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμα τη συγκεκριμένη έκδοση.

Το λειτουργικό σύστημα είχε παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου του 2001, ενώ σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία η υποστήριξή του με ενημερώσεις θα λήξει στις 8 Απριλίου 2014.

Μετά λοιπόν, από αυτή την ημερομηνία δε θα κυκλοφορήσουν άλλες ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της εταιρίας Net Applications, που έδειξε πως το 38.73% του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών βασίζονται στα Windows XP.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Microsoft, αποσκοπεί στην μετάβαση των χρηστών στα πιο πρόσφατα λειτουργικά της συστήματα Windows 7 και 8. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων τους, με τη Microsoft να ελπίζει πως κάτι τέτοιο θα αλλάξει μέσα στη χρονιά.