Η νέα έκδοση Google Chrome 9 είναι πλέον διαθέσιμη παντού με 3 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τον λαό του internet. Η Chrome 9 ή αλλιώς stable channel έκδοση 9.0.597.84 προσφέρει πλέον σε όλους την δυνατότητα για χρήση του Chrome Web Store μαζί με το (ενοχλητικό;) Chrome Instant και το (ενδιαφέρον;) WebGL. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Chrome 9 είναι πλέον έτοιμος για 3D γραφικά ώστε να τα βγάλει πέρα με τα web apps που θα εγκαταστήσουν οι χρήστες από το Chrome Web Store όταν δεν προσπαθούν να βρουν όσο πιο γρήγορα μπορούν το αποτέλεσμα της αναζήτησης από το Chrome Instant χωρίς να πατήσουν Enter.

Με την έκδοση του Chrome 9 το Google δηλώνει ξεκάθαρα όχι μόνο παρών στις εξελίξεις αλλά έτοιμο για να χρησιμοποιήσει όλη την δύναμη των multi core επεξεργαστών που πλέον περιλαμβάνονται και στην οικογένεια των Intel Atom μαζί με τις GPU που μέχρι τώρα δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα πολλά στο web surfing. Γιατί όλα αυτά θα αναρωτιέστε. Η απάντηση είναι απλή. Το Google θέλει να μειώσει όσο γίνεται το κενό μεταξύ μιας εφαρμογής που τρέχει στο internet μέσα από τον broswer και των προγραμμάτων που εγκαθιστούμε και τρέχουμε στον υπολογιστή.

Το Gmail και το Google Docs θα γίνουν πιο γρήγορα, οι χρήστες θα βρουν ένα σωρό άλλες εφαρμογές (web apps) στο Chrome Web Store για να ενημερώνονται για τον καιρό και τις ειδήσεις μέχρι παιχνίδια που θα τρέχουν όλα πάνω στην πλατφόρμα που προσφέρει το Google δωρεάν σε όλους και φυσικά θα μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά από διαφημίσεις και όχι μόνο.

Τα πλεονεκτήματα για την πλευρά των χρηστών είναι εξίσου σημαντικά γιατί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την αναβάθμιση των εφαρμογών, ούτε για το backup των δεδομένων ενώ αλλάζουν από τον υπολογιστή του γραφείου στον υπολογιστή του σπιτιού ή ξαφνικά διαπιστώσουν ότι η τσάντα με το laptop λείπει.

Πηγή: pestaola.gr