Ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει σε iPhone και Mac από το 2022 φαίνεται ότι θα φέρει η Microsoft στα Windows μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς να έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας του.

Όπως αναφέρει το The Verge, με την τελευταία test έκδοση του Windows Insiders, η Microsoft πρόσθεσε την επιλογή να χρησιμοποιεί κάποιος το τηλέφωνό του (Android και ίσως και iPhone) ως κάμερα σε υπολογιστή που έχει εγκατεστημένα τα Windows 11.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ειδική έκδοση των Windows, η Microsoft επιτρέπει τη νέα λειτουργία σε όσους έχουν Android τηλέφωνο με εγκατεστημένο το Android 9 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται μέσα από την εφαρμογή Phone Link, ενώ παράλληλα υπάρχει η επιλογή πρόσβασης του χρήστη στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του τηλεφώνου του. Αν είστε και εσείς Windows Tester, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας ως webcam στο PC σας, είναι να ανατρέξτε στο μενού ρυθμίσεων για Bluetooth και κινητές συσκευές και έπειτα στη διαχείριση συσκευών.