Η Apple παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το iPhone 15 και μία από τις αλλαγές που εξήγγειλε, είναι πως το καινούργιο μοντέλο σχεδιάστηκε με νέο πλαίσιο, αποτελούμενο από τιτάνιο κατηγορίας 5. Όμως, παρουσίασε πρόβλημα σε τεστ αντοχής ενός διάσημου YouTuber και έκτοτε εγείρονται ερωτήματα μεταξύ των θαυμαστών του συγκεκριμένου smartphone.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5mac.com, ο JerryRigEverything υπέβαλε σε διάφορες δοκιμές το νέο μοντέλο, καθώς το γρατσούνισε με μαχαίρι, το έτριψε με γυαλόχαρτο, αλλά και δοκίμασε τις αντοχές στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

Το iPhone 15 πέρασε με επιτυχία τα περισσότερα στάδια, ειδικά στις γρατσουνιές, καθώς με εξαίρεση την μπροστινή οθόνη, η κάμερα και το πίσω γυαλί άντεξαν τις δοκιμές. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα, όταν με τους αντίχειρες του άσκησε πίεση στο πίσω γυαλί. Τότε εκείνο ράγισε σε όλη την επιφάνεια του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αλλαγή.

«Δεν το είδα να έρχεται. Με παρακολουθείτε να δοκιμάζω smartphone για περίπου 11 χρόνια και τα περισσότερα δεν σπάνε. Τα iPhone ειδικά δεν σπάνε. Και το ράγισμα του iPhone ήταν ασυνήθιστα γρήγορο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο JerryRigEverything εξήγησε ότι το ράγισμα οφείλεται πιθανώς στην αντοχή που έχει το τιτάνιο σε εφελκυσμό, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του γυαλιού να μην μπορεί να αντέξει ακόμη και μικρές ποσότητες πίεσης και κάμψης.

Εντούτοις, ο YouTuber ανέφερε ότι παρέμεινε άθικτο το εσωτερικό του τηλεφώνου, ενώ η Apple έχει κάνει πολύ φθηνότερη την αντικατάσταση του πίσω γυαλιού. Μέχρι στιγμής, οι χρήστες των iPhone είναι διχασμένοι από αυτό το γεγονός, με ορισμένες να ανησυχούν και άλλους να υποστηρίζουν ότι δεν τους επηρεάζει, αφού για να μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο smartphone, σημαίνει ότι έχουν και τη δυνατότητα να το συντηρήσει.