Την υποστήριξή του στον ισχυρό άντρα της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ δίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στρέφοντας τα βέλη του στην Αμερική.

«Αυτή είναι μία ακόμη καταφανής προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες», είπε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι συλλήψεις ήταν μία σαφής προσπάθεια να εμποδιστεί η επανεκλογή του προέδρου της FIFA, που θα γίνει αύριο.

Επικαλούμενος τις περιπτώσεις του πρώην συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν και του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, οι οποίοι έχουν αποφύγει τη δίωξη στις ΗΠΑ και κρύβονται στο εξωτερικό, ο Πούτιν αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ουάσινγκτον να ζητήσει την έκδοση των αξιωματούχων της FIFA.

«Δυστυχώς, οι αμερικανοί εταίροι μας χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να ικανοποιήσουν τους εγωιστικούς σκοπούς τους και να διώξουν παράνομα ανθρώπους. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στην περίπτωση της FIFA, να είναι ακριβώς το ίδιο» είπε. Πρόσθεσε πως ο επικεφαλής της FIFA είχε δεχθεί πιέσεις να αφαιρέσει από τη Ρωσία το δικαίωμά της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο πατριάρχης της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ.