Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League ο Άρης με το 3-3 είχε γκρεμίσει από την 1η θέση την ΑΕΚ και έδειχνε έτοιμος να κάνει ξανά το ίδιο, αφού ο Χουτεσιώτης απέκρουε τα πάντα, στο τέλος όμως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα νίκησε με 2-1 και παρέμεινε στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και περιμένουν τον τελικό του κυπέλλου, οι φιλοξενούμενοι όμως καίγονταν για τη νίκη ώστε να παραμείνουν στην 1η θέση και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 2′ με το πλασέ του Ελίασον που απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Χουτεσιώτης. Δύο λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με το δυνατό σουτ του Ζαμόρα που απέκρουσε ο Αθανασιάδης και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την Ένωση να πλησιάζει ξανά στο γκολ με Ελίασον (17′) και Πόνσε (18′) αλλά κανείς εκ των δύο δεν έκανε καλό τελείωμα.

Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν και ήταν πιο επικίνδυνη, οι Κίτρινοι όμως θα μπορούσαν κι αυτοί να σκοράρουν στο 23′, όταν είχαν πολύ μεγάλη… τριπλή ευκαιρία: Σουτ του Μορόν που απέκρουσε ο Αθανασιάδης, σουτ του Παναγίδη που κόντραρε στην επαναφορά, νέο σουτ από τον Μανού Γκαρθία που έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 29′ με το σουτ του Τσούμπερ, για να έρθει λίγα λεπτά μετά το… γκολ του Άρη! Στο 36′ ο Μορόν σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Αθανασιάδης, όπως αποφάσισαν στο VAR, δεν πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έληξε με το σκορ στο 1-0, αφού στο 44′ ο Άμραμπατ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, αν και αμαρκάριστος, μετά το γύρισμα του Ελίασον.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ήρθε η ισοφάριση για τον δικέφαλο αετό… Στο 49′ ο Χατζισαφί πέρασε για τον Πόνσε και αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Σιντιμπέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-1. Η Ένωση είχε, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος της, είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της αλλά είχε απέναντί της και έναν τερματοφύλακα που απέκρουε τα πάντα!

Από το 54′ μέχρι και το 80′ η ομάδα του Αλμέιδα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, κάποιες εκ των οποίων πολύ μεγάλες, για να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε τρομερή μέρα και έλεγε συνεχώς «όχι», με τη στατιστική να κταγράφει 10 αποκρούσεις. Και ήταν… καλές αποκρούσεις, σε φάσεις που ήταν πραγματικά για γκολ.

Ένα γκολ που ήρθε, τελικά, για την ΑΕΚ στο 84′ με το σουτ του Άμραμπατ εντός περιοχής έπειτα από φάση διαρκείας, με το σκορ να γίνεται 1-2 και να παραμένει ως το τέλος. Έτσι, οι Κιτρινόμαυροι πήγαν στους 72 βαθμούς και παρέμειναν στο +1 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχονται στην OPAP Arena την Τετάρτη (24/4).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ροζ (93′ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77′ Ζουλ), Παναγίδης, Μάνου Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71′ Πινέδα), Πόνσε, Τσούμπερ (82′ Λιούμπιτσιτς).