Έναν αιώνα θα πάρει σύμφωνα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Σίτι για να φτάσει τις επιτυχίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σκωτσέζος τεχνικός συνεχάρη τους «πολίτες» για το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 1968 αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα επιτεύγματα της ομάδας του.

«Μπορούν να συνεχίσουν τους πανηγυρισμούς για όσο θέλουν, είναι λογικό. Αλλά η ιστορία του συλλόγου μας στέκεται πάνω από όλα» είπε ο Φέργκι και έσπευσε να καθησυχάσει τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» λέγοντας «Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Έχουμε πλούσια ιστορία, καλύτερη από τον καθένα και θα τους πάρει (σ.σ. Μάντσεστερ Σίτι) εκατό χρόνια για να φτάσουν το επίπεδό μας».

Ο πολύπειρος προπονητής μίλησε και για το σύνολο των απαιτούμενων βαθμών για την κατάκτηση της Premier League, έτσι όπως το είχε θέσει ο ίδιος στην αρχή της χρονιάς.

«Στην αρχή της σεζόν είπα πως 82 πόντοι θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα αρκετοί για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Τερματίσαμε με επτά πόντους παραπάνω αλλά δεν έχει σημασία αφού χάσαμε τελικά τον τίτλο. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς καθόλη την σεζόν, κάτι που δεν μας βοήθησε στο να βρούμε αγωνιστική ισορροπία».

Τέλος ο Φέργκιουσον έκανε λόγο και την πρόκληση που παρουσιάζεται για τον ίδιο και την ομάδα του : «Για μας είναι μεγάλη πρόκληση η επόμενη χρονιά και είμαστε καλοί στις προκλήσεις. Ξεκινάμε» κατέληξε.

Πηγή: sport-fm.gr