Παρουσία της ιδιοκτησίας και λιγοστών μικρομετόχων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκεί όπου προκηρύχθηκε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 15.000.012 ευρώ (αντιστοιχεί σε 50.000.040 μετοχές με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ και τιμή διάθεσης 0,3333 ευρώ), που αναμένεται να καλυφθεί, αν όχι όλη, στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τον Ιβάν Σαββίδη. Η διαδικασία δεν κράτησε αρκετή ώρα, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση να προεδρεύει, τη Μαρία Γκοντσάρεβα να εκπροσωπεί τον μεγαλομέτοχο και τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, που διατηρεί ένα ποσοστό κοντά στο 10%, συνολικά εκπροσωπήθηκε το 91,43% των μετόχων. Αυτά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ήταν ότι:

  1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φτάνει σήμερα τα 77.224.538,40 ευρώ και αν η τρέχουσα Αύξηση καλυφθεί στο 100%,  το Μετοχικό Κεφάλαιο θα ανέρχεται, πλέον, στα 92.224.550,40 ευρώ.
  2. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής με την καταβολή μετρητών και το ομολογιακό δάνειο εταιρείας συμφερόντων του προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ποσό των 78.613.785 ευρώ.
  3. Σε περίπτωση που ο ομογενής επιχειρηματίας καλύψει στο απόλυτο τη νέα αύξηση θα φτάσει να έχει καταβάλει 93,5 εκατομμύρια ευρώ σε λιγότερο από μια εξαετία.

Το ύψος της νέας ΑΜΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό και εξηγεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το τεράστιο άνοιγμα, που έχει προκύψει στην ασπρόμαυρη εταιρεία την τρέχουσα περίοδο, λόγω του υψηλότατου κόστους των μεταγραφών και την απώλεια εσόδων από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την τιμωρία της Τούμπας για επτά αγωνιστικές, γεγονότα που επέδρασαν αρνητικά στο ταμείο της ομάδας. Γίνεται αντιληπτό πως ο Ιβάν Σαββίδης για άλλη μια φορά θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα», ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα ΑΜΚ μέχρι το τέλος της οικονομικής σεζόν 2017-2018. Πηγή: gazzetta.gr