Την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν στο Πανθεσσαλικό, στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ψάχνει ο Παναθηναϊκός, μέσω πρόσθετης παρέμβασης που έκανε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Το «τριφύλλι» κυνηγάει μόνο τους Θεσσαλονικείς σε αυτήν την υπόθεση για δύο λόγους:

  1. Επειδή έχει ανοίξει μέτωπο μεταξύ των δύο ΠΑΕ, με αφορμή του διαιτησία του Κύζα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα, αλλά και τα όσα έγιναν στον αγώνα της λεωφόρου για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.
  2. Γιατί στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι έχουν έννομο συμφέρον στην υπόθεση και μπορούν να στοιχειοθετήσουν μεγαλύτερη ευθύνη του ΠΑΟΚ στα επεισόδια του Βόλου, καθώς ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει από την Πειθαρχική Επιτροπή για εκτεταμένα επεισόδια και εντός αγωνιστικού χώρου, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία κατηγορείται για εκτεταμένα μόνο στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού. Κάτι που είχε αναφέρει το newsbeast, βάσει των όσων καταγραφεί στο φύλλο αγώνα του τελικού.

Η κίνηση του Παναθηναϊκού νομικά θεμελιώνεται στο ότι από τις κλήσεις σε απολογία μόνο ο ΠΑΟΚ έχει ρητή διάταξη του πειθαρχικού που προβλέπει αφαίρεση βαθμών, οπότε μπορεί εκεί να θεμελιώσει το έννομο συμφέρον της παρέμβασης του. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κινδυνεύουν:

  • – Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.
  • – Για εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο προβλέπει χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».