Την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα εξασφάλισε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία καθάρισε πολύ εύκολα, όπως αναμενόταν άλλωστε, με 24-5 το Καζακστάν και περιμένει πλέον το μεγάλο παιχνίδι με την Ιταλία.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν δεδομένη και αυτό που περίμεναν όλοι ήταν μια πολύ εύκολη νίκη για την ελληνική ομάδα. Και ακριβώς αυτό έγινε. Με την Ξενάκη να κάνει ό,τι θέλει στο ξεκίνημα του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα ήταν μπροστά με 8-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, έχοντας απλοποιήσει πολύ τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, αυτό που ήθελε η Αλεξία Καμμένου ήταν να παραμείνει σοβαρή η ομάδα ως το τέλος της αναμέτρησης και έμεινε ικανοποιημένη από όσα είδε αφού η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά και τελικά επικράτησε με 24-5 και έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία με στόχο την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 8-2, 4-0, 7-1, 5-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη 3, Νίνου 4, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 2, Τριχά 2.

Καζακστάν (Μαρίνα Πέρτσεβα): Κολεσνιτσένκο, Πότσινοκ, Γκλούχοβα, Κάπλουν 1, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα 1, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα 1, Τσόι 1, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα 1.