Το Περιστέρι υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ για την 14η αγωνιστική της Basket League και τον διέσυρε με 71-35, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του κόντρα στον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος ήταν τραγικός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σπουδαίες νίκες στα play-in του Basketball Champions League, το παιχνίδι αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, εξελίχθηκε όμως σε παράσταση για ένα ρόλο.

Με τον Ράγκλαντ να οργανώνει και τον Λοβ να… πυροβολεί, το Περιστέρι προηγήθηκε 13-4 στο 5ο λεπτό και δεν ξανακοίταξε πίσω. Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Μήτρου-Λονγκ και Χουγκάζ ανέβασαν τη διαφορά στο +17 (28-11) και λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Λοβ με νέο τρίποντο «έγραψε» το 40-17.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε χάσει από την πρώτη περίοδο τον Μπελιάουσκας, δεν μπόρεσε να βγάλει καμία αντίδραση και είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε τον αγώνα με 0/17 τρίποντα, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο χρειάστηκε πάνω από οκτώ λεπτά για να πετύχει τον πρώτο του πόντο!

Η διαφορά στο μεταξύ είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους (57-24) και φυσικά τα πάντα είχαν κριθεί.

Αυτή ήταν η 4η ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια για τους Θεσσαλονικείς στη Basket League και έχασαν και τον Μπελιάουσκας με τραυματισμό, με την πίεση να αυξάνεται πλέον ενόψει του αγώνα με την Τόφας Μπούρσα σε λίγες μέρες. Αγώνας που θα κρίνει αν ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ή όχι στην Ευρώπη.

Tα δεκάλεπτα: 22-11, 46-24, 57-28, 71-35