Την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ηλικία των 38 ετών, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα και Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους καθώς και το Euro 2020 με την εθνική Ιταλίας, ανακοίνωσε ο Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα.

Ο Κιελίνι, τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία των Μπιανκονέρι με 561, ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε εννιά συνεχόμενα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και πέντε Σούπερ Καπ ενώ ήταν και ο αρχηγός της Ιταλίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο προηγούμενο Euro νικώντας την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Έχοντας φτάσει στην ηλικία των 38 ετών πλέον και φορώντας τη φανέλα της Λος Αντζελες Γκάλαξι από το 2022, ο Ιταλός αμυντικός αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, θα αναλάβει πόστο στη Γιουβέντους.

Οι Μπιανκονέρι, άλλωστε, είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ο Πλάτωνας, όπως είχε πει σε συνέντευξή του πριν λίγα χρόνια, βγάζοντας ένα προφίλ διαφορετικό από αυτό του «σκληρού» που είχε μέσα στα γήπεδα.

«Θα ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα, μαθητής του Πλάτωνα… θα έκανα τα πάντα για να ζω δίπλα στον Πλάτωνα. Όχι να είμαι εκείνος, αυτό πάει πολύ. Θα μπορούσα να τον μελετήσω από κοντά, να κατανοήσω πώς έζησε και πώς ζούσαν τότε, και κυρίως πώς γινόταν να είναι μπροστά από την εποχή τους τόσα πολλά χρόνια και να έχουν έτσι ένα φουτουριστικό όραμα του κόσμου», ήταν τα λόγια του.