Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, μεταξύ άλλων ομάδων, ο διεθνής με τη Νότια Κορέα, Χουάν Ουί Τζο, συνελήφθη από τις τοπικές αρχές στη Σεούλ με την κατηγορία πως κινηματογράφησε ερωτικό βίντεο με τη σύντροφό του χωρίς, όμως, να έχει τη συγκατάθεσή της.

Ο 31χρονος φορ που αγωνίζεται στη Νόριτς της Championship, στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, πέρασε από ανάκριση σχετικά με την καταγγελία που έγινε εις βάρος του. Ο ίδιος αρνείται πως έκανε αυτό για το οποίο κατηγορείται.

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία της Σεούλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/11) ότι το γραφείο έρευνας κάλεσε τον Χουάνγκ για ανάκριση το Σάββατο (18/11). Τον Ιούνιο, ένα άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, ισχυρίστηκε ότι είχε ερωτική σχέση με τον 31χρονο Νοτιοκορεάτη κατηγόρησε μέσω Instagram τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι τράβηξε βίντεο χωρίς συγκατάθεση και ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Χουάνγκ Ουί Τζο αναφέροντας ότι και στο παρελθόν είχε «παγιδεύσει» γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του, ενώ εκείνος τις κινηματογραφούσε χωρίς να έχει λάβει τη συγκατάθεσή τους γι’ αυτή την πράξη. Οι αναρτήσεις περιελάμβαναν βίντεο και εικόνες από ερωτικές σκηνές μεταξύ του πρώην άσου των «ερυθρολεύκων» και γυναικών. Ο Χουάνγκ από την πλευρά του υπέβαλε ποινικές καταγγελίες εναντίον του ατόμου για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του Χουάνγκ Ουί Τζο

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χουάνγκ, το κινητό του 31χρονου ποδοσφαιριστή εκλάπη το διάστημα που βρισκόταν στην Ελλάδα και αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Το άτομο αυτό φέρεται να έστειλε μηνύματα στον Χουάνγκ μέσω Instagram τον Μάιο, απειλώντας να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες και τα αποσπάσματα των βίντεο. Τελικά, ο Νοτιοκορέατης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη με την κατηγορία του εκβιασμού και της διαρροής του βίντεο.

Ο έμπειρος φορ ήταν με την εθνική ομάδα την Πέμπτη για τον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου του προκριματικού ασιατικού ομίλου C για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 εναντίον της Σιγκαπούρης στο Στάδιο Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σεούλ, σκοράροντας ένα γκολ. Έπειτα αναχώρησε για την Κίνα, μετά την ανάκριση για το δεύτερο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που ορίστηκε για την Τρίτη.