Η εντός έδρας ήττα από την Εμπολι (0-1) για τη 12η αγωνιστική της Serie A έφερε και το τέλος του Ρούντι Γκαρσία από τη Νάπολι, με τον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να εκπλήσσει τους πάντες αποφασίζοντας τελικά να αντικαταστήσει τον Γάλλο προπονητή με τον Βάλτερ Ματσάρι.

Οι Παρτενοπέι μπήκαν ως πρωταθλητές στη φετινή σεζόν αλλά από νωρίς φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο καλά όσο πέρυσι. Η αποχώρηση του Λουτσιάνο Σπαλέτι αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερο πλήγμα από ό,τι περίμενε ο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος έχασε την υπομονή του μετά την ήττα από την Έμπολι που άφησε την ομάδα στην 4η θέση και στο -10 από την κορυφή, αποφασίζοντας να απολύσει τον Γκαρσία.

Το θέμα, επομένως, ήταν ποιος θα τον αντικαταστήσει και όλα έδειχναν πως αυτός θα ήταν ο Ιγκόρ Τούντορ, με τον οποίο υπήρξε συμφωνία τη Δευτέρα (13/11), αλλά τελικά ο πρόεδρος του κλαμπ άλλαξε γνώμη και επέλεξε να εμπιστευτεί ξανά τον Ματσάρι.

Ο 62χρονος Ιταλός προπονητής είχε δουλέψει στη Νάπολι από το 2009 ως το 2013 και τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί από το προσκήνιο, έχοντας μείνει εκτός πάγκων μετά την απόλυσή του από την Κάλιαρι το 2022. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με τις απολαβές του Ματσάρι να φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ.