Είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια στο γήπεδο της Σέλτικ, το «Σέλτικ Παρκ» οι οπαδοί της σκωτσέζικης ομάδας υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό σκοπό και την προσπάθεια της Παλαιστίνης να «απελευθερωθεί από το Ισραήλ», όπως πολλάκις αναφέρουν οι ίδιοι.

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ, οι οπαδοί της Σέλτικ στέλνουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του μήνυμα κρατώντας στα χέρια σημαίες της Παλαιστίνης. Ακόμη κι αν αυτό προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και από πρώην παίκτες τους, όπως συνέβη με την περίπτωση του Ισραλινού Νιρ Μπίτον που τα έβαλε μαζί τους. Το τί συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (25/10) πριν από το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 3η αγωνιστική του Champions League είναι μια ακόμη απόδειξη της υποστήριξής τους.

Μπορεί ο σύλλογος να τους είχε προειδοποιήσει να μην πάνε στο γήπεδο με σημαίες, αφού είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος με γερό πρόστιμο από την UEFA ή και το μερικό ή και ολικό κλείσιμο εξεδρών – η οποία επιθυμεί να είναι ως επί το πλείστον ουδέτερη πολιτικά, αν και πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση μόνο για τους νεκρούς στο Ισραήλ κι όχι για εκείνους στη Γάζα – αλλά εκείνοι αψήφησαν τις… εντολές.

Οι εξέδρες του «Σέλτικ Παρκ» γέμισαν από τα παλαιστινιακά χρώματα και οι οπαδοί της Σέλτικ τραγούδησαν και το «You ‘ll Never Walk Alone», όπως συνηθίζουν, αλλά αυτή τη φορά έμοιαζε να το αφιερώνουν στους Παλαιστίνιους.

Για την ιστορία, η Σέλτικ έφερε ισοπαλία 2-2 με την Ατλέτικο Μαδρίτης κι έτσι πήρε τον πρώτο βαθμό της στον 5ο όμιλο του Champions League.