Στη νίκη της Σέλτικ με την Κιλμάρνοκ με σκορ 3-1 για το πρωτάθλημα Σκωτίας το Σάββατο (7/10) στο «Σέλτικ Παρκ», οι οπαδοί των γηπεδούχων σήκωσαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης. Αυτή η στάση τους με τις μάχες στην Λωρίδα της Γάζας να μαίνονται, οδήγησαν σε ξέσπασμα τον Ισραηλινό διεθνή αμυντικό Νιρ Μπίτον, που για εννιά χρόνια έπαιξε για το κλαμπ.

Οι οπαδοί της Σέλτικ πολλάκις έχουν υποστηρίξει με πανό και σημαίες την Παλαιστίνη, σε σημείο που ο σύλλογος έχει τιμωρηθεί και από την UEFA.

Το Σάββατο, οι οπαδοί της παρουσίασαν πανό που ανέφεραν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και «Νίκη στην αντίσταση», προκαλώντας οργή στον Ισραήλ και ειδικά στον άλλοτε Ισραηλινό ποδοσφαιριστή των Κελτών, Νιρ Μπίτον που φόρεσε τη Σέλτικ από το 2013 ως το 2022.

Πλέον ο Μπίτον αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με μήνυμά του στο Instagram επιτέθηκε στους οπαδούς της Σέλτικ καθώς οι εικόνες από το «Σέλτικ Παρκ» έκαναν το γύρο του κόσμου.

«Ντροπή σας. Ναι, η Γάζα πρέπει να ελευθερωθεί, αλλά από τη Χαμάς, όχι από το Ισραήλ. Η υποστήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που υπερηφανεύεται ότι σφάζει οικογένειες είναι απλώς τρελό και ντροπιαστικό. Οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρετε πού βρίσκεται το Ισραήλ, δεν έχετε ιδέα για τη σύγκρουση.

Ως πατέρας τριών παιδιών, θέλω να δω πώς θα αντιδράσετε αν έσφαζαν και απήγαγαν τα παιδιά σας μπροστά στα μάτια σας. Μη μου πείτε τι κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, γιατί απέχει πολύ από την αλήθεια. Σταματήστε να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου κι αρχίστε να μαθαίνετε τα γεγονότα.

Είναι καλό να ξέρω ότι με μισούσατε και το κρατούσατε μέσα σας για 9 χρόνια. Ποτέ δεν έκρυψα την υποστήριξή μου στο Ισραήλ, αλλά δεν έχουμε ξαναζήσει μια τέτοια μέρα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πυραύλους, αλλά η διείσδυση των τρομοκρατών και η σφαγή που έγινε σε οικογένειες, ηλικιωμένους και παιδιά που απήχθησαν και σκοτώθηκαν, ενώ πανηγύριζαν σαν τέρατα, είναι πάρα πολύ. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να αποδεχτούμε», έγραψε ο διεθνής Ισραηλινός αμυντικός.