Κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος κατέγραψε τη στιγμής της έκρηξης σε καφετέρια – take away επί της λεωφόρου Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο, περί τις 03:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/4). Στο βίντεο ακούγεται και ο εκκωφαντικός θόρυβος, που έκανε τους κατοίκους της περιοχής να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Το ωστικό κύμα και ο δυνατός ήχος της έκρηξης αποτυπώνονται ευκρινώς στο βίντεο – ντοκουμέντο, ενώ ενεργοποιούν τους συναγερμούς πολλών καταστημάτων, σπιτιών κι ΙΧ αυτοκίνητων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα, άνοιξε κρατήρας διαμέτρου 15 εκατοστών. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε ομάδες της αθηναϊκής νύχτας και μάλιστα με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη ιδιοκτήτριας της επιχείρησης που άνοιξε μόλις μετά το Πάσχα, φέρεται να είπε ότι δεν είχε δεχθεί απειλές ούτε κάποια… «επίσκεψη» από μπράβους που ενδεχομένως να ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι από τύχη και από το γεγονός ότι ήταν προχωρημένη ώρα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.