Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε την προανακριτική έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/4) σε καφετέρια επί της λεωφόρου Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο. Και αυτό διότι ο τρόπος δράσης των βομβιστών παραπέμπει σε ομάδες της νύχτας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας βάθους 15 εκατοστών: «Η βόμβα έβαλε μέσα το έδαφος 15 εκατοστά στο σημείο της έκρηξης», εξηγούν οι ίδιες πήγες. Οι δράστες λειτούργησαν «επαγγελματικά» και πήραν μέτρα για να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα θα πάρουν κατάθεση από την 36χρονη, στην οποία ανήκει η καφετέρια, η οποία θα ρωτηθεί εάν είχε δεχτεί απειλές ή κάποιον εκβιασμό το τελευταίο διάστημα. Το κατάστημα είχε ανοίξει πρόσφατα και συγκεκριμένα λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που -σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η Αστυνομία- προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην καφετέρια που έγινε στόχος αλλά και στον 1ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, σε ψητοπωλείο, σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου, σε μία βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, σε διαμέρισμα που στεγάζει μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Στον τελευταίο χώρο μάλιστα την ώρα της έκρηξης βρισκόταν ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος από τύχη δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, κάτι που οφείλεται στην ώρα κατά την οποία έγινε η επίθεση.