Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου οι έρευνες είχαν ξεκινήσει πριν από πολύ καιρό, με πολλές ώρες παρακολούθησης και πολύ μυστικότητα. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τις συλλήψεις στα Εξάρχεια ενός ατόμου του εξουσιαστικού χώρου και ενός άλλου που ήταν ομογενής από Αυστραλία, από μαγαζί στην οδό Θεμιστοκλέους. Στη συνέχεια ακολούθησε η αποκάλυψη της γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και μετά έγιναν 10-15 προσαγωγές εκ των οποίων αναμένεται να γίνουν γύρω στις 5-7 συλλήψεις. Το γιατί έγιναν όλες αυτές οι κινήσεις της αντιτρομοκρατικής, οι εκτιμήσεις λένε προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιθέσεις ενόψει της Δευτέρας όπου και κλείνουν τα 2 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σχετικά με τις προσαγωγές, ο ένας είναι γνωστός στην αστυνομία –υπήρχε ένταλμα εις βάρος του-, όπως και ακόμα ένας αλλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό των προαγωγών που θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, υπάρχει σχέση τριών οργανώσεων (Σέχτα, Πυρήνες και μια τρίτη που δεν αναφέρουν από τη ΓΑΔΑ) για αυτό και θεωρείται ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα βγουν όταν υπάρξουν διασταυρώσεις στα εργαστηριακά ευρήματα (βαλλιστικές έρευνες στα 13 όπλα που βρέθηκαν, DNA, αποτυπώματα κλπ). Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εύρεση των όπλων SCORPION (που χρησιμοποιεί η Σέχτα) και τα Καλάσνικοφ (χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Τ.Α. Αγ.Παρασκευής).

Τέλος στη γιάφκα της Καλλιθέας, στην οδό Πλάτωνος, δεν βρέθηκαν όπλα αλλά 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, πληθώρα χειροβομβίδων, μικροκάμερες παρακολούθησης και διάφορες σημειώσεις. Όσο για τη γιάφκα του Αγρινίου εντοπίσθηκαν μόνο 2 εγκαταλελειμμένα περίστροφα.