Σαν «βόμβα» έσκασε η πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό να απαλλαγεί για την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορουμένος, Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του STAR, Κατερίνα Ρίστα εάν το δικαστήριο συνταχθεί με την Εισαγγελία και η κατηγορία είναι κατάχρηση ανηλίκου και όχι βιασμός, τότε η ποινή για τον Ηλία Μίχο θα είναι από 10 έως 15 έτη. Σημειώνεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος είναι ήδη προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2022.

Τι λένε πηγές της ΕΛΑΣ για την εισαγγελική πρόταση

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, υπήρξε έκπληξη και απορία για την εισαγγελική πρόταση. Όπως λένε, «σεβαστή η πρόταση ωστόσο θα αποφανθεί το δικαστήριο». Φαίνεται πως θεωρούν ότι ήταν μια μεθοδική έρευνα που έγινε με άρσεις μηνυμάτων στις εφαρμογές που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος και είχαν εντοπιστεί μηνύματα με το παιδί, ενώ είχαν κατασχέσει και ηλεκτρονικά πειστήρια στα οποία κρύβονταν βίντεο φρίκης με την 12χρονη.

Φυσικά σημαντικό στοιχείο της έρευνας ήταν και οι οκτώ καταθέσεις της ανήλικης. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί που είχαν γνώση της υπόθεσης, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί ήταν «δεμένη», άλλωστε η δικαιοσύνη είχε ασκήσει στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου.

Γιαγιά 12χρονης: «Αν πάθει κάτι το παιδί, θα κάψω το σύμπαν»

«Αν κάπου στηριζόταν το παιδί ήταν στη δικαιοσύνη και σίγουρα δεν περίμενε μια πρόταση που να αθωώνει τον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό της» λέει η γιαγιά της 12χρονης, μιλώντας στο STAR και αποκαλύπτει ότι το κορίτσι ενημερώθηκε για την εξέλιξη.

«Όλο το σύμπαν έχει αναστατωθεί με αυτό το πράγμα. Ντροπή τους, ντροπή. Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο, μεγάλη ντροπή. Και το παιδί δεν είναι καλά κι αν πάθει τίποτα το παιδί εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω, θα κάψω το σύμπαν αν το παιδί πάθει κάτι με αυτά που βλέπει. Ντροπή τους, ντροπή τους. Είμαι εξοργισμένη» ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια κατά της εισαγγελικής πρότασης

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας -μετά τη χθεσινή στα Σεπόλια– για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη των βιαστών και των μαστροπών της 12χρονης από τον Κολωνό είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια.

Δείτε φωτογραφίες: