Αντίστροφη μέτρηση  για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Μετά από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διενεργείται κεκλεισμένων των θυρών, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εισηγήθηκε την καταδίκη της μητέρας της για την οποία υπήρξε «καταπέλτης».

Η εισαγγελική λειτουργός έβαλε στο «κάδρο» ως κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του παιδιού την ίδια του τη μητέρα, που από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση έχοντας στο πλευρό της την 12χρονη αλλά και ολόκληρη την οικογένειά τους.

Πρόταση ενοχής έκανε η εισαγγελική λειτουργός και για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης για τέσσερα αδικήματα, όχι όμως για βιασμό, αδίκημα για το οποίο εισηγήθηκε την αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 55χρονος καταστηματάρχης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου, της κατοχής πορνογραφικού υλικού (με ανήλικο κάτω 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία), της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται και της οπλοκατοχής.

Αντίθετα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του, εκτός από το αδίκημα του βιασμού, και από τις κατηγορίες της μαστροπείας σε οίκους ανοχής, της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων και της εμπορίας. Μιλώντας στο MEGA η Σοφία Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, ανέφερε πως η εισαγγελέας αγνόησε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στην πρότασή της.

«Η πρόταση της εισαγγελέως ως προς το σκέλος που αφορά τη μητέρα, αλλά και την κατηγορία του βιασμού που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, είναι επιεικώς πρόχειρη και αδικαιολόγητη. Η κα εισαγγελέας αγνόησε όλα τα στοιχεία στη δικογραφία και όλα όσα έχουν προκύψει κατά την ακροαματική διαδικασία», είπε. Όπως είπε η δικηγόρος, η μητέρα της ανήλικης σοκαρίστηκε από την εισαγγελική πρόταση και επιμένει στην αθωότητά της.

Πρόταση ενοχής και για τον «Μιχάλη»

Πρόταση ενοχής έκανε η εισαγγελέας και για τον περιβόητο «Μιχάλη», ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε μέσω διαδικτύου την ανήλικη σε άλλους άνδρες, για τον οποίο ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου. Η εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να κριθούν ένοχοι και οι 22 εκ των 23 κατηγορουμένων που κατηγορούνται κατά περίπτωση για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη και παιδική πορνογραφία.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ένας γιατρός και ένας οδοντοτεχνίτης και ένας πρώην διαιτητής.