Η πατροκτονία στο Περιστέρι σόκαρε την ελληνική κοινωνία και η αδελφή του 35χρονου θύτη αλλά και ο γείτονάς του μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» του Mega για όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο διαμέρισμα της οικογένειας, πήρε τον δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του στον 14ο τακτικό ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, στην απολογία του, υποστήριξε όσα είχε πει και προανακριτικά ότι δηλαδή η οικογένεια του βίωνε ένα σκηνικό ακραίας κακοποίησης από τον πατέρα.

Ο 35χρονος περιέγραψε στην απολογία του ότι ο πατέρας του τον χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι και τότε εκείνος άρπαξε το πολυεργαλείο που είχε πάνω στο γραφείο του και τον χτύπησε.

Η αδελφή του 35χρονου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το πώς είναι ο αδελφός της, και για τα όσα βίωνε η οικογένεια, λέγοντας μάλιστα, πως είχαν φωνάξει πολλές φορές την αστυνομία.

«Προσπαθούμε να τον στηρίξουμε ψυχολογικά. Όσο γίνεται. Ο… γενικότερα ήταν ο κατευναστικός παράγοντας πάντα, οπουδήποτε και να πήγαιναν δηλαδή και σε κοινές παρέες και εδώ στην οικογένεια. Στους τσακωμούς προσπαθούσε πάντα να είναι ο κατευναστικός. Δεν έμενα μαζί του. Με είχε διώξει ο πατέρας μου. Από πολύ μικρά όταν ήμασταν, μας κακοποιούσε. Δεν το ήξεραν πολλά άτομα πέρα από κοντινούς μας γιατί ήταν μάρτυρες σε κάποια σκηνικά. Είχαμε φωνάξει πολλές φορές την αστυνομία εδώ πέρα. Καταγγελία είχε γίνει, τότε που τον είχαν πάρει αυτόφωρο».

Στην εκπομπή μίλησε και ο γείτονας του 35χρονου πατροκτόνου. «Είχε γίνει αρκετές φορές φασαρία και είχε έρθει η αστυνομία. Έπινε συνέχεια. Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ συνέχεια, αν όχι επί 24ωρου βάσεως, 18 ώρες. Η μητέρα μου είχε μιλήσει με την κυρία…(σ.σ μητέρα κατηγορουμένη). Είχαμε πει ότι θα μπορούσε να τον διώξει ή να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Απ’ όσα γνωρίζω, θα πάει ο πατέρας μου να καταθέσει στον εισαγγελέα. Γενικά ήταν ήσυχο παιδί. Εργατικός ήταν. Τουλάχιστον από τον… δε έχει ακουστεί κάτι, τύπου να γυρίσει σπίτι περίεργα ή με περίεργες παρέες. Κρίμα το παιδί, μπορεί να έφτασε σε δύσκολη θέση. Θα μπορούσαν να είναι ίσως πιο επιεικείς; Δεν ξέρω».