Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει και πάλι την Παρασκευή ο 35χρονος, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 62χρονο πατέρα του στο σπίτι τους, στο Περιστέρι.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του. Ο 35χρονος προανακριτικά
φέρεται να μίλησε για την -κατά τους ισχυρισμούς του- επί σειρά ετών κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του σε βάρος των μελών της οικογένειας.

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα τον φοβόμασταν» φέρεται να είπε ο 35χρονος, ο οποίος, περιγράφοντας τις μοιραίες στιγμές, ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του ήταν εκείνος που μεθυσμένος εισέβαλε στο δωμάτιο του και τον χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι.

«Τότε ταράχτηκα και άρπαξα το μαχαίρι και τον μαχαίρωσα κάτω από την κοιλιά. Στη συνέχεια και αφού έπεσε κάτω o πατέρας μου, τον χτύπησα με τη λαβή και όχι με τη λάμα στο κεφάλι, πέντε φορές περίπου» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά, σημειώνοντας πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά να τον ακινητοποιήσει.

«Όσο μεγάλωνα συνέχιζα να τον φοβάμαι, και περισσότερο μην χτυπήσει την μητέρα μου, και προσπαθούσα να αμύνομαι και στις βρισιές του και στις προσπάθειες να μας χτυπάει. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά προσπαθούσα να τον ακινητοποιήσω» φέρεται να είπε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το θύμα είχε συλληφθεί το 2017 για επίθεση σε βάρος συγγενικών του προσώπων.