«Η κινδυνολογία είναι το λιγότερο που χρειάζεται η χώρα. Ο κ. Σαμαράς δραπέτευσε. Μετά τις ευρωεκλογές τα παράτησε όλα και σχεδίασε την αριστερή παρένθεση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σημειώνοντας, όμως, πως στη παρούσα φάση δεν κρίνονται τα κόμματα.

Σε ότι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η κυβέρνηση πρωτοτύπησε σε σχέση με τις προηγούμενες. Αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά τα τήρησε. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και είπαμε πως όλα αυτά που είχαμε υποσχεθεί (πολλά από τα οποία ήδη έχουμε κάνει έστω και μέσα σε ασφυξία) θα τα κάνουμε σε βάθος τετραετίας. Υπάρχουν και κάποια που δεν τα κάναμε όπως ο ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ γιατί είμαστε σε συνθήκες ασφυξίας και είπαμε πως και αυτά θα τα κάνουμε μόλις καταφέρουμε να πάρουμε μια ανάσα» ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος δεν μπορεί να υπηρετήσει μια πρόταση η οποία δεν είναι βιώσιμη.

«Ας μας δώσουν συμφωνία το βράδυ, να πληρώσουμε το ΔΝΤ το πρωί. Ας μας δώσουν μια συμφωνία βιώσιμη. Αν οδηγούν τους πάντες σε ασφυξία δεν μπορούν να περιμένουν πως εμείς θα πληρώσουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει να πάρει δόση από το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2014. Θέλει να πληρώνεται χωρίς να πληρώνει. Το ΔΝΤ πέρα από τη μη εφαρμογή των μη μέτρων που ζητάνε λέει επίσης πως δεν πληρώνω γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Και αυτό είναι μια αντίφαση των εταίρων. Οι Ευρωπαίοι λένε ναι στα σκληρά μέτρα αλλά όχι στη κουβέντα για το χρέος. Αλα καρτ αποδέχονται οι ευρωπαίοι το Ταμείο. Οι εταίροι δεν σέβονται τις επιλογές του Ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε από την δική μας κυβέρνηση χειρότερα μέτρα από αυτά που επέβαλαν στην προηγούμενη.

Είμαστε στη καρδιά της Ευρώπης και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από την Ευρώπη. Πολιτισμός υπήρχε και πριν τις τράπεζες. Όσοι με εκβιασμούς και τελεσίγραφα παραβιάζουν τα κεκτημένα των ευρωπαϊκών λαών θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους».