Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, «Λιμπερτάγκο» στο «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους, Γιάννη Πολίτη και Γιώργο Μαλούχο, είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά «στο κομμάτι που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, εκτός αν δω σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των ΔΕΚΟ (οπότε) θα το ψηφίσω».

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «ισοπεδωτική λειτουργία» στις ΔΕΚΟ, διευκρινίζοντας ότι «στις ΔΕΚΟ, η όποια θέση ευθύνης περνάει από την ίδια προκρούστρια αντίληψη με τον εργαζόμενο, ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη» και επισήμανε ότι «η νοοτροπία η καινούργια σε αυτήν την χώρα σημαίνει ότι επιβραβεύω τον εργαζόμενο, τον παραγωγικό, τον άνθρωπο, ο οποίος έχει πρωτοβουλία, τον άνθρωπο που έχει ευθύνη. Αν αυτό δεν υπάρξει και ο άνθρωπος που δουλεύει με τον άνθρωπο, που δεν δουλεύει, έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, με συγχωρείτε τι έχει αλλάξει σε αυτήν χώρα;»

Ερωτηθείσα αν είναι έτοιμη για συνεργασίες «και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και με το ΠΑΣΟΚ και με την ΝΔ, αν γίνουν εκλογές και ο λαός δώσει εντολή για συνεργασίες», η κ. Μπακογιάννη είπε: «είμαι έτοιμη να δουλέψω με οποιονδήποτε διαθέτει τη βούληση να συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο».