Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να επιτευχθεί συμφωνία προκάλεσε την οργή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος που… προεδρεύει ο μνημονιακός τέως πρωθυπουργός, για να προβαίνει σε δηλώσεις που δεν έχουν κανέναν αποδέκτη» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει: «Σήμερα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε από τι κινδύνους απειλείται η χώρα, εμείς τους προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση, ώστε να αλλάξει η χώρα πολιτική. Μεγάλη συνεννόηση για να βγουν από τα ολοφάνερα αδιέξοδά τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, για να αλλάξει η πολιτική της χώρας, για να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή».

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη «οι μόνοι λόγοι που μπορεί να εξηγούν τέτοιου είδους δηλώσεις από τον κ. Σαμαρά, είναι η παβλοφική υπεράσπιση των μνημονίων και η αγωνία του να κρατηθεί στην καρέκλα του, η οποία όμως τρίζει επικίνδυνα…».