Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει η κατάλυση της νομιμότητας, ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, αναφερόμενος στο σημερινό περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής.

«Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων, μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να καταλάβει τις καταλήψεις και τους καταληψίες, ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μην συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια», σημείωσε ο κ. Καρκατσούλης.

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο κ. Καρκατσούλης είπε, πως «αυτό είναι θέμα που πρέπει να το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Εκείνο που εμείς ζητάμε είναι να αναλάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διγλωσσία που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης, επέμεινε ο βουλευτής, και να υπάρξουν θετικές ενέργειες στην κατεύθυνση περιφρούρησης της νομιμότητας.