Το δικό του μήνυμα για την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του εξήρε την αυτοθυσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά ταυτοχρόνως της ίδιας της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του Λαού μας και του Έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και προσθέτει: «Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν’ αμφισβητήσουν, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους».