Δύο δημοσιεύματα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου στο πλαίσιο της συζήτησης που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική απόφαση.

Το ένα από αυτά είναι της εφημερίδας Documento και αφορά στο έγγραφο υπόμνημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα που είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε καλέσει να εξηγήσει από πού αντλεί την πληροφόρηση σε μια απόρρητη διαδικασία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αναρωτιέμαι, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε διαβάσει την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη που παρουσιάζει την κατάθεση, το έγγραφο υπόμνημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα;» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου και αντέστρεψε το ερώτημα: «Το ζήτημα είναι πώς έφτασαν στα χέρια του κ. Βαξεβάνη από 22 Αυγούστου τα συγκεκριμένα έγγραφα και ενώ η δικογραφία δεν είχε ακόμα κλείσει».

«Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πώς προσκομίζονται αυτά τα έγγραφα που έχουν στοιχεία ρεπορτάζ και εσείς αντλείτε, από τη δημοσιογραφική έρευνα, χωρίς να ξέρετε αν είναι αλήθεια, ή όχι, και λέτε πως αυτά έχει πει η εισαγγελέας. Μα δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη; Δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Χαρακτήρισε επίσης «απολύτως ανακριβή» την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη της εισαγγελέως, μετέθεσε τη διευθύντρια των φυλακών στη Βόρεια Ελλάδα.