Την ανάγκη για κοινή δράση στο εξωτερικό αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σε λίγη ώρα με τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να έχουν κοινή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών ακολουθεί το ναυάγιο της χθεσινής συνάντησης όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παρευρεθούν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής αναμένοντας απάντηση μέχρι το πρωί.

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από χθες. Χθες δεν έγινε διάλογος ώστε να περιμένει ο κ. Παπανδρέου απάντηση σήμερα», απαντούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η πλευρά της οποίας δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για νέα επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά-Παπανδρέου.

«Αν ζητηθεί επικοινωνία, αυτή δεν μπορεί να είναι στο κλίμα της χθεσινής συνάντησης και σίγουρα θα είναι υπό το βάρος όσων εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ», τονίζουν οι ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.