«Άγρια» συνομιλία Παπανδρέου-Σαμαρά πριν από λίγο μετά από ένα μαραθώνιο διαρροών και κατηγοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής κάτι που όπως βγαίνει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν το ζήτησε χτες στη συνάντησή τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε με έντονο ύφος κάθε τέτοια προοπτική λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ένας πρωθυπουργός και ένας πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί για να ζητήσουν κάτι, έχουν χαράξει μια κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν. Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα αλλά ούτε στους υπουργούς σου. Εδώ δε συμφωνείς με τους υπουργούς σου. Δεν έκανες καν τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε. Θέλεις να νομιμοποιήσεις αυτά που εσύ έχεις συμφωνήσει, όλα αυτά δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό κόλπο για να καλύψεις της αποτυχία σου. Εγώ δε θα συμφωνήσω ποτέ σε καταστροφικές λύσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες. Σε τελευταία ανάλυση θέλεις μαζί σου αυτόν που εσύ αποκάλεσες συκοφάντη. Δε θα υπονομεύσω εγώ τη μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε χθές την κοινή εμφάνιση αλλά ότι ο Α.Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα. Η πρωινή του δήλωση δεν περιείχε απάντηση για αυτό συμφωνα με το Μαξίμου ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.

«Θέλω μία απάντηση τώρα» είπε και ο Α.Σαμαράς σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές απάντησε αρνητικά λέγοντας χαρακτηριστικά «τι τον θέλεις μαζί σου τον συκοφάντη».