«Οι Εγγλέζοι λέγανε πάντα πως σε δυο χώρες δεν πρέπει να στέλνεις πράκτορες: Στην Ιαπωνία και την Ελλάδα. Από τους Ιάπωνες δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ κανένα μυστικό και στην Ελλάδα δεν υπάρχει μυστικό. Τα ξέρουν όλοι, όλα» ανέφερε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αναφερόμενος στο παρασκήνιο και τις υπόγειες διεργασίες την ταραγμένη περίοδο που οδήγησε τη χώρα στα Ιουλιανά.

«Δεν ξέρω αν εφοπλιστές ή η CIA είναι μπλεγμένοι σε εκείνη την ιστορία. Δεν τον αποκλείω αλλά κανείς δεν ήταν σε συνεννόηση μαζί μου» ανάφερε ο Γλυξμπουργκ και πρόσθεσε: «Την ευθύνη πάντα την έχει το αφεντικό. Βλέπεις και μετράς τα πράγματα και πράττεις. Ο Μητσοτάκης δεν είχε προετοιμαστεί για να ορκιστεί στη νέα κυβέρνηση. Νομίζω πως μόνο στον Νόβα είχα πει κάποια πράγματα και κυρίως το ότι δεν θα μπορούσα να αφήσω την χώρα ακυβέρνητη. Αν είχα ευκαιρία θα έκανα τα ίδια πράγματα με τότε αλλά με περισσότερη προσοχή. Έφτασα μέχρι την πόρτα του Παπανδρέου για να του κάνω μια πρόταση χωρίς να την έχω κουβεντιάσει πρώτα με τους συμβούλους μου. Ενδόμυχα μέσα μου σκέφτηκα πως άργησα και δεν δούλεψα ποτέ μέσα μου μια καλή λύση».

Για την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1955 και τις πιέσεις από το παλάτι τόνισε: «Είναι επικίνδυνο να κοιτάξει κανείς μια εποχή, αργότερα. Γιατί αλλιώς σκέφτεσαι τώρα και αλλιώς τότε. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει. Άλλες πληροφορίες είχαμε τότε. Η νοοτροπία εκείνη την εποχή ήταν διαφορετική. Τότε εγώ ήμουν μικρός, μόλις 15 ετών, είχα πάει σε μια ακρόαση των δυο αντιπροέδρων. Ο Βασιλιάς Παύλος είχε την αγωνία πως με τον , Παπάγο άρρωστο, η χώρα δεν είχε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τότε ήταν η πρώτη φορά που είδα το Πεντάγωνο θυμωμένο και τρόμαξα. Ο αρχηγός του επιτελείου είχε πει τότε στον Παύλο αν μην φοβάται και πως ο στρατάρχης είναι σκληρός».

Νωρίτερα, στη συνέντευξη ο τέως βασιλιάς είχε σημειώσει πως: «Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου. Μεγάλωσα με το ενδεχόμενο ότι μια ημέρα να διαδεχθώ τον πατέρα μου. Δεν με άφησαν ποτέ. Μετά που ήμουν στην εξορία δεν είχα κανένα λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Τώρα πια είναι αργά».

Ερωτηθείς τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντά στην Ελλάδα, απάντησε: «Γεια σου Κωνσταντίνε, γεια σου βασιλιά, αυτά μου λέει ο κόσμος», ενώ για το αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για ορισμένες πράξεις του, δήλωσε: «Δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις γιατί να ζητήσεις».