Για πολιτική στοχοποίηση και «δίωξη του στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού», κάνει λόγο ο Γ. Αλογοσκούφης, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συλλογή υπογραφών από το ΠΑΣΟΚ με στόχο την εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens.

«Η νομοθεσία είναι σαφής. Ουδεμία πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ, ο οποίος ως ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, διέπεται από τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης, και δεν υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών. Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. Αυτά ισχύουν τόσο για εμένα, όσο και για όλους τους Υπουργούς Οικονομικών μέχρι και σήμερα», τονίζει ο κ. Αλογοσκούφης.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, αναμένεται σήμερα να ζητήσει άμεση συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τεσσάρων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens, των κκ. Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για να υποβληθεί το σχετικό αίτημα και καταβάλλεται προσπάθεια να υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης.