Γεμάτο εντάσεις και δύσκολες μονομαχίες ήταν για μια ακόμη φορά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Survivor με την Ιωάννα Τζαβέλα να αποχαιρετά το ριάλιτι και τους Κόκκινους να πεισμώνουν και να κερδίζουν με διαφορά το έπαθλο επικοινωνίας.

Όπως είναι φυσικό μετά από 13 εβδομάδες μακριά από τους αγαπημένους τους και χωρίς καμιά επικοινωνία μαζί τους οι παίκτες, δεν κρύβουν την συγκίνηση τους στο άκουσμα του επάθλου επικοινωνίας όταν ο Λιανός το παρουσιάζει εξηγώντας πως οι Κόκκινοι θα άκουγαν ηχητικά μηνύματα από τους αγαπημένους τους ενώ η μπλε ομάδα, με πιο παραδοσιακό τρόπο διαβάζοντας τα.

Έτσι στον στίβο μάχης όλοι οι παίκτες προσπάθησαν να βάλουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν τον πόντο αλλά οι Κόκκινοι ήταν πιο έτοιμοι, προηγήθηκαν 10-5 και έκαναν τους Μπλε μέχρι και να βγάλουν τα ρούχα τους, σε ένα αστείο στιγμιότυπο όταν ο Φάνης έβγαλε το παντελονάκι του για να το δώσει στην Σταυρούλα ώστε να γλιστράει καλύτερα στην δοκό με τον παρουσιαστή να σχολιάζει: «Η μπλε ομάδα δίνει και το βρακί της για να κερδίσει».

Η μεγάλη διαφορά στο σκορ προκάλεσε νεύρα στην Μπλε ομάδα και τσακωμό μεταξύ του Τζέιμς και του Φάνη για την Σταυρούλα. Τελικά οι Κόκκινοι κέρδισαν το έπαθλο επικοινωνίας με σκορ 12-5 με τον Αλέξη να νικά τον Σταμάτη στην τελευταία μονομαχία.

Έτσι οι Μπλε γύρισαν στην καλύβα τους μέσα στα νεύρα και κι η ομάδα των κόκκινων άκουσε τα μηνύματα των οικογενειών τους μετά την μεγάλη νίκη τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η μάχη για την παραμονή στο παιχνίδι επιβίωσης μεταξύ των 4 κοριτσιών με την Σταυρούλα την απόλυτη νικήτρια με σκορ 4-0 και την Άιρα που νίκησε την Ίωαννα με 4-2 με την δεύτερη να αποχαιρετά το Survivor: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έζησα αυτό το ταξίδι. Δεν έχουν σημασία τα έπαθλα, η νίκη και ο προορισμός αλλά το ταξίδι. θα έχουμε πολλά εμπόδια, αλλά το σημαντικό είναι να τα ξεπερνάμε. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά δύναμη, υπομονή και να δω τους καλύτερους στον τελικό» δήλωσε η ίδια εμφανώς συγκινημένη.