H «Έρημη χώρα», η συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ, μετά την επιτυχημένη προβολή της στο ERTFLIX, όπου καθήλωσε το κοινό καταγράφοντας περισσότερες από 2.150 εκατομμύρια θεάσεις, μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Παρασκευή, στις 21:15, με διπλό επεισόδιο.

Η σειρά οχτώ επεισοδίων, παραγωγής ERTFLIX, μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, έρχεται στη μικρή οθόνη για να κατακτήσει και τους τηλεθεατές.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Έρημη χώρα – Spoiler: Τι θα δούμε στο επόμενο διπλό επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στις 21:15 – Επεισόδιο 3ο: «Η καρδιά του φωτός»

Ο Λουκάς αιφνιδιάζεται από την εμφάνιση της Εύας στο αγρόκτημα, αλλά αρνείται κάθε πιθανότητα να την αναλάβει. Ο Μάνος προσπαθεί να βρει λύση, αλλά η Μαρίνα, κόντρα σε όλους όσοι θεωρούν τον Λουκά έναν αντικειμενικά ακατάλληλο κηδεμόνα, επιμένει ότι η μόνη σωτηρία της Εύας, αλλά και του Λουκά, είναι να βρεθούν μαζί. Κι ενώ η Ρουμάνα γιαγιά της αποφασίζει να τη διεκδικήσει, η Εύα ζει με το άγχος του μετέωρου μέλλοντός της κι αρχίζει να εκδηλώνει ανησυχητική συμπεριφορά. Στην κοινωνική υπηρεσία, η Μαρίνα δέχεται επίθεση για τη στάση της κι ενώ όλα δείχνουν το αδιέξοδο, ο Λουκάς, κλονισμένος από την πρώτη του επαφή με την Εύα αλλά και την επιμονή της Μαρίνας, αποφασίζει να αλλάξει γνώμη.

Επεισόδιο 4ο: «Καινούργια ζωή»

Η Εύα ονειρεύεται το αγρόκτημα του παράξενου «άγνωστου» παππού της, ενώ η Μαρίνα επισκέπτεται ξανά τον Λουκά, για να τον πείσει. Ο μοναδικός του φίλος, ο Στέλιος, τον πιέζει κι εκείνος να δεχτεί την Εύα για λίγες ημέρες και η σκληρή καρδιά του Λουκά δείχνει να μαλακώνει. Κι ενώ οι πάντες ανησυχούν γι’ αυτό το παράδοξο πείραμα, ο Λουκάς αποδέχεται την προσωρινή επιμέλεια, κι έτσι η Μαρίνα με τον Μάνο πηγαίνουν την Εύα στο αγρόκτημα. Η Εύα κοιτάζει με δέος τον παππού της, εκείνος στέκεται αμήχανος απέναντί της και καθώς η Μαρίνα αποφασίζει να μείνει λίγες ημέρες για να τους βοηθήσει, ανακαλύπτει πως κάτι σκοτεινό βρίσκεται στην αλλαγή στάσης του Λουκά.

Φωτογραφίες από το επόμενο διπλό επεισόδιο: