Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 2/4) του MasterChef, η γκρι μπριγάδα ήταν η νικήτρια στη Δοκιμασία του Τεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 6-1. Τα μέλη των δύο μπριγάδων, όπως επισήμαναν και οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, παρουσίασαν εξαιρετικά πιάτα και τα πάντα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια. Την καλύτερη προσπάθεια, όμως, από όλους τους διαγωνιζόμενους, παρουσίασε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος από τη γκρι μπριγάδα, κερδίζοντας και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ!

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη μπορντό μπριγάδα προέκυψε ως δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση, ο Γιάννης Γεωργίου.

Απόψε, Τετάρτη 3 Απριλίου, Ομαδική Δοκιμασία για τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 2024, με έναν πολύ σημαντικό καλεσμένο, τον chef Herve Pronzato, ένα σπουδαίο όνομα της γαλλικής γαστρονομίας.

Οι δυο μπριγάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν στους κριτές και στον καλεσμένο τους ένα υψηλών προδιαγραφών μενού τεσσάρων σταδίων. Μια δοκιμασία, που θα απαιτήσει όλες τις γνώσεις και τις ικανότητες τους.

Ο Κώστας Φρέτζιος, ως αρχηγός της γκρι μπριγάδας, θα είναι αυτός που θα επιλέξει με ποια βασικά υλικά θα μαγειρέψουν οι δυο μπριγάδες. Στόχος του, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, είναι να «ταλαιπωρήσει», όσο το δυνατόν περισσότερο, την αντίπαλη μπορντό μπριγάδα και να της βάλει μαγειρικές παγίδες, ώστε να κάνει το έργο της ακόμα πιο δύσκολο. Και οι δύο μπριγάδες επιθυμούν τη νίκη και κάποιοι νιώθουν ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να καταφέρουν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο διαγωνισμός έχει μπει στην τελική ευθεία και κανείς τους δεν είναι διατεθειμένος να χάσει. Οι δύο μπριγάδες παίρνουν θέση «μάχης» και ρίχνονται με ζήλο στη μαγειρική δημιουργία, με στόχο μόνο τη νίκη, αφού η ήττα θα οδηγήσει ένα μέλος τους στην έξοδο από το διαγωνισμό.

Ποια μπριγάδα θα καταφέρει να οργανωθεί και να κατανοήσει καλύτερα το ζητούμενο της δοκιμασίας;