Την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του ERTNEWS ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας ο οποίος μαζί με τη διεύθυνουσα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (27/03) εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Τα επόμενα βήματα της ΕΡΤ σε ότι αφορά το ERTNEWS συμπεριλαμβάνονται νέες εκπομπές οι οποίες θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενο ακόμα περισσότερο.

Αναλυτικότερα:

  • Εντός του προσεχούς μήνα, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μια σειρά ντοκιμαντέρ-ανασκόπηση για όλες τις εθνικές εκλογές και τους πρωταγωνιστές τους από το 1974 έως σήμερα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Γούλιας και θα παρουσιάσει ο Μάκης Προβατάς.
  • Εντάσσεται στο ενημερωτικό κανάλι ένα εντελώς διαφορετικό δελτίο ειδήσεων, που θα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και θα μεταδίδεται καθημερινά, τόσο από το Instagram όσο και από το TikTok.
  • Έπειτα από χρόνια, αρχίζει ξανά να μεταδίδεται από το ενημερωτικό site, το ertnews.gr, καθημερινό αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων.
  • Κάθε Παρασκευή, η ενημερωτική εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Συμβαίνει στην Ευρώπη» θα είναι αφιερωμένη στις ευρωεκλογές.
  • Τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα βγει στον «αέρα» μια εμβληματική σειρά 5 ντοκιμαντέρ που θα είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, την οποία θα επιμεληθούν ο Στάθης Καλύβας και ο Παναγής Παναγιωτόπουλος.
  • Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την 1η Απριλίου το ΕΡΤNEWS θα «πετάει» (όπως ήδη κάνει και το ERTFLIX) με τις πτήσεις της Aegean, μεταδίδοντας τρία δελτία ειδήσεων, τα οποία θα είναι και στη νοηματική γλώσσα.