Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Η εξαφάνιση της Φιλιώς έχει αναστατώσει πολύ την Αθηνά η οποία ειδοποιεί την αστυνομία. Ο Στάθης και η Αριάδνη τακτοποιούνται στο σπίτι της Ιουλίας και, έχοντας ξεκαθαρίσει τα πράγματα μεταξύ τους, συνεχίζουν τη συγκατοίκησή τους χωρίς σκιές. Ο Κωνσταντίνος ζητάει από τον Δημοσθένη να καθαρίσει το θέμα με τον εκβιασμό που δέχεται και καταστρώνουν μαζί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο Μάνος, όσο περνούν οι μέρες, φέρεται και πιο παράξενα, ανησυχώντας τον Ισίδωρο αλλά και τη Μαρίνα. Η δίκη της Χάιδως πλησιάζει και, τόσο εκείνη, όσο και ο Λυκούργος ανησυχούν για την έκβαση. Η Χρυσούλα επισκέπτεται την Αρετή στη φυλακή και την ενημερώνει ότι ο Στάθης και η Αριάδνη μετακόμισαν στο σπίτι της Ιουλίας. Η Κούλα παίρνει τηλέφωνο την Ασπασία και της ζητά να την επισκεφθεί στη φυλακή, προκαλώντας της ανησυχία.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:40, στην σειρά του Mega «Η γη της ελιάς»

Η Ασπασία αρχίζει να αμφιβάλλει για την αθωότητα της Αρετής και το συζητάει με την Ειρήνη. Μία ημέρα έχει μείνει μέχρι να ξεκινήσει το δικαστήριο της Χάιδως και όλοι της δηλώνουν τη συμπαράστασή τους, εκτός από τον Πότη ο οποίος θεωρεί ότι η μαρτυρία του στο δικαστήριο μπορεί να θεωρηθεί κουτσομπολιό. Ο Κωνσταντίνος και ο Δημοσθένης στήνουν παγίδα στον εκβιαστή. Ο Ισίδωρος κανονίζει με την Αφροδίτη να πάρει αίμα από όλους στο σπίτι για εξετάσεις, ώστε να πεισθεί και ο Μάνος… Το σχέδιό τους όμως θα ναυαγήσει και ο Μάνος θα αντιδράσει έντονα. Ο Στάθης πηγαίνει στη φυλακή να δει την Αρετή για χάρη της Βασιλικής, αλλά εκείνη, με το που τον βλέπει, αρχίζει τις κατάρες κι έτσι φεύγει έξαλλος. Ο Μάνος με τον Ισίδωρο φτάνουν στα άκρα, όταν ο Μάνος, νευριασμένος, μιλήσει στον πατέρα του όπως δεν του έχει ξαναμιλήσει ποτέ.