Η Ναόμι Γουότς που διαγνώστηκε με πρόωρη εμμηνόπαυση στα 36 της, μίλησε σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (24/7) για την εμπειρία της κι εξήγησε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη για την ενημέρωση των γυναικών.

«Το ότι μπήκα στην εμμηνόπαυση σε τόσο νεαρή ηλικία δεν ήταν εύκολο, ειδικά σε μία εποχή που υπήρχε τόσο ελλιπής ενημέρωση για το θέμα», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο US Hello! η 54χρονη σήμερα σταρ που βρέθηκε πριν από μερικές μέρες ξανά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Παξούς μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά και τον ενθουσιασμό της και πρόσθεσε: «Ένιωθα πως έβγαινα εκτός ελέγχου».

Στη συνέχεια η ταλαντούχα ηθοποιός από την Αυστραλία μίλησε τόσο για τα σωματικά όσο και τα συναισθηματικά συμπτώματα, ενώ εξήγησε πως έπασχε από αφόρητες ημικρανίες. «Εναλλαγές διάθεσης, νυχτερινές εφιδρώσεις και ημικρανίες».

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος που σηματοδοτεί το τέλος του εμμηνορροϊκού κύκλου και συνήθως βιώνεται στη μέση ηλικία των 51 ετών, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η Watts είπε ότι το να υποστεί τις ορμονικές αλλαγές νωρίτερα από ό,τι περίμενε, την βοήθησε να αισθανθεί πιο απελευθερωμένη.

«Είμαι περήφανη που εξακολουθώ να εργάζομαι. Όταν το σύνηθες ήταν ότι αν μια γυναίκα ήταν πάνω από 40, βασικά αναγκαζόταν σε συνταξιοδότηση, βλέποντας αυτή την αλλαγή, αυτό είναι ενδυναμωτικό. Υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση ότι οι ιστορίες των γυναικών δεν τελειώνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία».

Αναφερόμενη στην πληροφόρηση που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει από μικρή ηλικία, η Ναόμι Γουότς δήλωσε: «Αν η εμμηνόπαυση δεν ήταν ένα τόσο “τζιζ” θέμα, όταν ήρθαν τα πρώτα συμπτώματα, η μετάβαση θα ήταν ευκολότερη. Ήμουν κομμάτι ενός κύκλου που έπρεπε οπωσδήποτε να σπάσει. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν ελάχιστες, το ίδιο και τα μέσα που είχαμε για τη βοήθεια και την καθοδήγηση των γυναικών στις αλλαγές που τους συνέβαιναν. Για αυτό και τώρα έχω τέτοιο πάθος για το ζήτημα και ενθαρρύνω τις ειλικρινείς συζητήσεις».

Ο κρυφός γάμος της και το υπέροχο νυφικό Oscar de la Renta

Η ηθοποιός αντάλλαξε τον Ιούνιο όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης με τον Μπίλι Κράνταπ. Το ερωτευμένο ζευγάρι έπειτα από 6 χρόνια σχέσης αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να παντρευτεί.

Ήταν η ίδια, μάλιστα που επιβεβαίωσε τη χαρμόσυνη είδηση αναρτώντας στις 10 Ιουνίου μια φωτογραφία στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου.

Η 54χρονη νύφη έλαμπε μέσα στο λευκό φόρεμά της του διάσημου οίκου μόδας Oscar de la Renta. Κρατούσε ένα μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα ενώ δίπλα της βρισκόταν ο 52χρονος σύζυγός της με ένα κομψό ναυτικό κοστούμι χωρίς γραβάτα.

Το ζευγάρι είχε κάνει την πρώτη του κοινή εμφάνιση στα βραβεία SAG του 2022 και τα φλας των φωτογράφων είχαν πάρει «φωτιά».