Μία ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα ήταν η χθεσινή, 21 Απριλίου, στο «Athens Fashion Week» με τον σχεδιαστή μόδας, Δημήτρη Στρέπκο, να κάνει αφιέρωση στην αείμνηστη Κάτια Νικολαΐδου.

Οι δυο τους ήταν στενοί φίλοι και ο χαμός της γέμισε με θλίψη τον σχεδιαστή μόδας. Ο Δημήτρης Στρέπκος αφιέρωσε την επίδειξη του στην Κάτια Νικολαΐδου και την ώρα της έναρξης του fashion show έπαιξε στις γιγαντοοθόνες ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό.

Η ηθοποιός «έφυγε από τη ζωή» στις 8 Νοεμβρίου 2023, σε ηλικία 59 ετών, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο και ο γνωστός σχεδιαστής ονόμασε το σόου του «Daydreaming A poem for Katia».

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Η Κάτια ήταν η αδελφική φίλη – οικογένεια. Δεν θα ήταν στο show, αλλά δεν θα μπορούσε και να λείπει. Οπότε το show ξεκίνησε με το ρούχο που της άρεσε και το βίντεο με τη φωνούλα της και έκλεισε στο show με ένα βίντεο που μας στέλνει φιλιά από τον παράδεισο γιατί εκεί είναι σίγουρα. Είναι δύσκολο να διαχειριστώ την απώλειά της, ακόμη και τώρα συνεχίζω να στέλνω μηνύματα, αλλά ευτυχώς από κάτω είναι η μητέρα της και ο αδελφός της και αισθάνθηκα ότι έχω την οικογένειά της μαζί μου».

«Δημιούργησα μια σειρά πάνω της, για το τι θα μπορείς να φορέσεις σε ένα ταξίδι αν πηγαίναμε στη Νέα Υόρκη. Σκοπός μας ήταν να πάμε στη Νέα Υόρκη και θα κάνουμε φωτογραφίσεις στους δρόμους και στα εστιατόρια. Είχαμε κάνει όλο το concept, αλλά μας πρόλαβε ο χάρος» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Στρέπκος.

H συγκίνηση της Μαρίας Κορινθίου για την αφιέρωση του Δημήτρη Στρέπκου στην Κάτια Νικολαΐδου 

Την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή παρακολούθησε η Μαρία Κορινθίου, η οποία μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την Κάτια Νικολαΐδου, με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Να στεναχωριόμαστε για τέτοια πράγματα, για τέτοια ζητήματα, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό  το γεγονός ότι ο Δημήτρης Στρέπκος αφιέρωσε όλο το show στην Κάτια Νικολαΐδου, ήταν επιστήθια φίλη του και να μην τους ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους, για πολλούς λόγους. Όχι μόνο επειδή ήταν συνάδελφος και έχουμε υπάρξει σε δουλειές με την Κάτια. Έχουμε περάσει με την Κάτια μαζί και σε διακοπές και θεατρικές σεζόν, να μην τους ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους», είπε συγκινημένη η Μαρία Κορινθίου.