Συγκαταλεγόταν στους 30 καλύτερους και μαζί με την υποψήφια Κατερίνα Τσιούπρου, ήταν οι δυο αναπληρωματικοί σε περίπτωση που κάποιος από τους πρώτους 15, δεν θα κατάφερνε να συμμετάσχει στο παιχνίδι. Ο λόγος για το Νίκο Τασιόπουλο, τον καινούργιο παίκτη του «Greek Idol» που αναπλήρωσε το κενό από την αιφνίδια αποχώρηση του Χρήστου Τσακίρη.

 Το σόου και πάλι ήταν χωρισμένο σε 2 μέρη: στο 1ο, που περιλάμβανε φωνή live και μουσική playback, και στο 2ο μέρος, που οι διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν unplugged (με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής). Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν για τη βραδιά, προέρχονταν και από ελληνικό αλλά και από ξένο ρεπερτόριο. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του live, οι κριτές επέλεξαν για τους διαγωνιζόμενους τραγούδια-πρόκληση, κόντρα στο ρεπερτόριο που έως τώρα επέλεγαν να ερμηνεύουν στα  live. Τελευταίος, εμφανίστηκε ο Στέργιος με το «Enjoy the Silence» των Depeche Mode, επιλεγμένο από τον Δημήτρη Κοντόπουλο. Οι κριτικές ωστόσο, ήταν μέτριες ενώ όπως φάνηκε και οι ψήφοι, αφού ο Στέργιος συγκέντρωσε τις λιγότερες και δεν θα εμφανιστεί στο επόμενο Live.

 Highlight της βραδιάς: Ο Χρήστος Τσακίρης ανέβηκε στη σκηνή, για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για την οικειοθελή αποχώρησή του. «Απο τη μια χάρηκα που καθόμουν απέναντι στο stage και δε δέχτηκα καμία κριτική. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου και τους 4 κριτές, που μου δώσατε τη δυνατότητα να με γνωρίσει ο κόσμος, να εμφανιστώ πάνω σε αυτό στο stage και να βρεθώ και δίπλα στη κ. Κορομηλά που είναι μεγάλη δασκάλα», δήλωσε ο Χρήστος, ενώ συμπλήρωσε χαριτολογώντας: «Τηλέφωνο όχι, δε με πήραν ακόμα!». Ένα ακόμη στιγμιότυπο της βραδιάς: η ζωντανή σύνδεση με τα βραβεία Mad και το Νίκο Μουτσινά, που μαζί με την Καλομοίρα και το NiVo, έδωσαν ένα δείγμα από τον παλμό των βραβείων.

 Guest της βραδιάς o Γιώργος Αλκαίος και οι Friends καθώς και οι Sunrise Avenue με τη μεγάλη επιτυχία τους «Fairytale Gone Bad».